Onze vrijwilligers

Onze vrijwilligers

Schippers
Onze schippers zijn echte zeilliefhebbers die we zelf hebben opgeleid met ons eigen instructieprogramma. Dit instructieprogramma is over een periode van tientallen jaren samengesteld en maakt van onze schippers echte allround zeilers. Veel van onze schippers varen ook voor zeilscholen, doen mee met wedstrijden of zeilen op zee. Gelukkig blijven ze nog graag terugkomen voor de mooie zeilkampen in Gaastmeer, waar het ook voor hen allemaal begon.

Schipper ben je niet alleen op het water, maar ook op de wal. Samen met de koks, kooksters en Ketelbinkieleiders leiden ze het kamp in goede banen, om er voor alle deelnemers een fantastisch week van te maken.

Koks en kooksters
Tijdens het zeilen en alle andere activiteiten verbrand je veel energie. Koks en kooksters zijn daarom een onmisbaar onderdeel van een kamp. Elke dag staan er twee keukenhelden weer vol enthousiasme in de keuken om er een waar feestmaal van te maken. Uiteraard doen ze dat niet alleen, maar krijgen ze hulp van deelnemers en schippers.

Onze koks en kooksters zijn ook echte zeil- en kampliefhebbers. Vaak zijn ze al meerdere malen als deelnemers op zeilkamp geweest en komen ze in hun nieuwe rol terug omdat ze de unieke kampsfeer niet kunnen missen.

Ketelbinkieleiders
De ketelbinkieleiders brengen het zeil- en kampvirus over op onze jongste zeilers, de ketelbinkies. Als je eenmaal op ketelbinkiekamp bent geweest is de kans daarom ook erg groot dat je nog minstens 10 jaar met ons mee gaat. Onze ketelbinkieleiders zijn namelijk in staat om een avontuurlijke zeilweek te organiseren, vol met leuke activiteiten op het water en op de wal.

Een ketelbinkieleider kan één van onze schippers zijn, maar vaak zijn het ook (oud-)deelnemers die onze zeilkampen niet kunnen missen. Een ketelbinkieteam wordt zorgvuldig samengesteld en bestaat meestal uit vijf tot zeven leiders.