Veilig varen

Veilig varen

Veiligheid tijdens onze kampen vinden wij erg belangrijk. Dit betekent dat we zowel vóór als tijdens het varen het weer goed in de gaten houden. Ook checken de schippers elke dag voor de afvaart hun boten en bootonderdelen om de veiligheid te waarborgen.

Bovendien hebben we ten alle tijden ons zwem- of reddingsvest bij ons, dit wordt elke ochtend gecheckt door de schippers. Voor de Ketelbinkies (9-12 jaar) geldt dat zij altijd een zwemvest moeten dragen ​wanneer ze in de buurt van water zijn. Voor de overige deelnemers en leiders ​is de regel dat ​zij, bij het gebruik van laarzen en/of zeilkleding/regenkleding, ten alle tijden een zwem- of reddingsvest dragen aan boord.

EHBO
​Elk kamp heeft zijn eigen EHBO-schipper. Deze schipper beschikt over de basiskennis van de EHBO en is verantwoordelijk voor het juist afhandelen van ongelukken, in samenwerking met de rest van het team. De EHBO-schipper heeft altijd de grote EHBO-ton aan boord en vaart met een boot met een buitenboordmotor, zodat hij/zij snel ter plaatse kan zijn wanneer er iets gebeurt. Naast de EHBO-ton van deze schipper is elke boot van ZKG uitgerust met een EHBO-kit.