Zeilboten

Zeilboten

Optimist
Tijdens onze zeilkampen maken wij gebruik van verschillende typen zeilboten. Onze jongste zeilers (9-12 jaar) leren zeilen in een ‘Optimist’. Deze één- of tweepersoons bootjes zijn ideaal om de basis van het zeilen onder de knie te krijgen, maar blijven uitdagend voor de ervaren Ketelbinkie! Vanuit onze motorbootjes geven de schippers uitleg en instructies en organiseren zij leuke oefeningen of een mooie dagtocht.

Valk
Tijdens onze Jeugd-, Instructie-en Funkampen maken wij gebruik van de ‘Valk’. Deze snelle en wendbare zeilboot is ideaal tijdens het geven van zeilinstructie of tijdens het maken van lange dagtochten. De ervaring die je hiermee opdoet kun je later toepassen op allerlei soorten zeilboten!

Praam
Het grootste zeilschip in deze serie is een heuse Friese ‘boerenpraam’! Hierop zeilen is een unieke belevenis. Ondanks dat de praam een stuk groter is dan een Optimist of Valk zul je merken dat de basisprincipes van het zeilen hetzelfde blijven. Onze zeilpraam gebruiken we voornamelijk als ‘moederschip’ tijdens de Ketelbinkiekampen, maar als het even kan nemen we hem ook een dag of avond mee tijdens onze Jeugd-, Instructie- en Funkampen.