Zeilniveau

Zeilniveau

Onze schippers en zeilkampen staan bekend om hun hoge zeilniveau en dat is iets waar we erg trots op zijn! Dit hoge zeilniveau kunnen wij garanderen omdat wij onze schippers zelf opleiden met ons eigen instructieprogramma. Bovendien geven veel van onze schippers ook les buiten onze kampen om, zeilen zij wedstrijden en hebben zij ervaring op verschillende wateren en type zeilboten. Daarnaast organiseren wij elk jaar een ‘trainingsweekend’ waarin we onze zeiltechnische en didactische vaardigheden verder ontwikkelen.

Instructieprogramma
Onze schippers vinden het leuk om al hun zeilervaring met jou te delen! Dat doen wij aan de hand van ons eigen instructieprogramma. Daarbij maakt het niet uit of je wel of geen zeilervaring hebt, want je krijgt les op je eigen niveau. Aan het begin van elke zeildag neemt de schipper wat theorie met je door, waarna je daar overdag op het water mee kunt oefenen. Op die manier leer je elke dag iets bij en word je een goede zeiler.

Overigens zijn onze zeilkampen ook geschikt voor de minder fanatieke zeilers. Een leuke dag op het water en een onvergetelijk kamp blijven immers het belangrijkst!

Een beknopte weergave van ons instructieprogramma is hieronder weergegeven.

 

Niveau C

Zeilen hijsen en strijken

Zeilstanden

Koersvaren

Oploeven en afvallen

Overstag en opkruisen

Gijpen en stormrondjes

Eilandjes ronden en achtjes varen

Niveau B

Perfectioneren niveau C

Koersplannen

Dwarspeilingen

Aanleggen en afvaren hogerwal

Deinzen

Man-over-boordmanoeuvre

Niveau A

Perfectioneren niveau B

Lagerwal- en langswalmanoeuvre

Varend hijsen, strijken en reven

Schipperen

Motorbediening

Ankeren

Theorie

Windroos

Knopen en steken

Bootonderdelen

Vaarreglementen

Koppels en krachten